Varen op zee, hoe veilig is het? – Stuurbrevetonline.be

Het laatste nieuws

Varen op zee, hoe veilig is het?


Varen op zee, hoe veilig is het?

Steeds meer mensen gaan de zee op. De plezierjachten worden steeds groter en steeds meer mensen gaan de zee op. Weg van sloten plassen en het wijde water op. Niet alleen richting Benedenschelde of Noordzee maar ook de Middellandse zee is erg in trek. De moderne boten kunnen het goed aan, ze zijn een stuk zeewaardiger dan de houten Vrijheid van Kapitein Rob, een bekende strip uit de jaren zestig van de vorige eeuw. De vraag is of de bemanning voldoende voorbereid is op het varen op zee.

Geen wettelijke eisen.

Het wordt op zee steeds drukker, meer grote zeeschepen en meer pleziervaart. Voor de beroepsvaart gelden in verband met de veiligheid strenge bekwaamheids- en uitrustingseisen maar aan kleine boten (pleziervaart) worden geen bekwaamheids- en uitrustingseisen gesteld. Je kunt zonder marifoon, reddingsvesten, brandblussers, kompas, GPS of wat dan ook naar Engeland varen en je hebt ook geen vaarbewijs of iets dergelijks nodig. Af en toe wordt er, als je een haven binnenvaart, gecontroleerd of er BTW betaald is.

Kustnavigatie

Voor mensen die zich terdege willen voorbereiden voor het varen op zee is het cursusboek ‘Studiewijzer Kustnavigatie’, ISBN 978-94-91173-14-1. Er wordt veel aandacht besteed aan praktische navigatie opdrachten aan de hand van vier bij het boek behorende water- en zeekaarten. Het boek is in elke erkende boekhandel te koop.
Informatie. Voor meer informatie kijk op www.watersportcursussen.nl of bel 0031 162323396.
Ben Ros,
Vaarbewijsopleidingen,
info@benros.nl

Benieuwd Wat Onze Klanten Zeggen?

Meer dan 120.000 tevreden klanten

Klantenbeoordelingen 9.5/10

Vandaag mijn examen gedaan en gemakkelijk geslaagd

11-01-2021

Geslaagd en hier ben ik heel blij om. Het was duidelijk en overzichtelijk.

Sjoerd

Het lesmateriaal was duidelijk en gemakkelijk te volgen

03-02-2021

Het lesmateriaal was duidelijk en gemakkelijk te volgen. Ik was een beetje verrast tijdens het examen, ik had tijdens de studie veel examentraining gedaan en scoorde gemiddeld 90%

Wesley

Zeer waardevol en goed onderwijs

05-02-2021

Zeer waardevolle en goede training. Bedankt! Ik ga snel verder leren voor mijn volgende examen.

Iria S.

Bedankt voor de goede service

12-03-2021

Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten. Ik had contact opgenomen met Stuurbrevetonline en zij hebben mij goed geholpen. Dit kan ik erg waarderen aan een bedrijf.

Jesica